Haagplanten

Haagplanten

Beuken komen ain onze streken al sinds de laatste ijstijd voor. Hoewel de beuk een natuurlijke plant is, lijkt het er wel op dat het succes van de beuk in ons deel van de wereld deels samenhangt met de opkomst van de landbouw. Zo is het dus toch een boom die bij mensen hoort: mensen ontgonnen grond, kapten andere bomen en creëerden zo ruimte voor de beuk, die zich snel verspreidde. Onder meer de taxus werd zo door de beuk iets teruggdrongen.

Mensen en beuken hebben dus een gemeenschappelijke geschiedenis, maar de beukenhaag is wel van later datum. Een beukenhaag plant werd vooral als losse boom benaderd, bijvoorbeeld als windsingel bij een boerderij. Als haagje tussen velden werden meestal andere struiken geplant. Beukenhagen zijn pas sinds de 18e eeuw echt populair, toen dichte hagen in rechte lijnen de mode werden onder gefortuneerde tuinliefhebberes.

 

Klik op onderstaande links voor assortiment

 

Groene Beuk

Rode Beuk

Haagbeuk

Taxus Baccata

Thuja brabant

Liguster / Ilex crenata / buxus

Plantencentrum Van den Beuken gevestigd in Meterik en biedt ook bosplantsoen  aan, Voor onder andere hagen te creëren,  Onder bosplantsoen te verstaan :  Groene beuk , Rode Beuk , Haagbeuk, Taxus baccata ,  En nog diverse andere soorten

Plantencentrum heeft een ruime voorraad tegen scherpe prijzen

 

Plantencentrum Van den Beuken is onder andere actief in de regio”s 
Venlo , Helmond , Eindhoven , Uden , Venray , Maastricht , Nijmegen , Roermond

 

Zolang de voorraad strekt