Algemeen telefoonnummer: 06 82256538 | Vragen leibomen en grote partijen inkoop en verkoop telefoonnummer: 06 30587998 (Armand)| Internet bestellingen en hoveniers telefoonnummer: 06 11017370 (Evelyn)

Crinodendron hookerianum

7,09

SKU Crinodendron hookerianum Categorie

Familienaam: Crinondendron.
Crinodendron hookerianum is een groenblijvende heester die afkomstig is uit Chili. Deze mooie en sterke bloeiende plant kan prima als kuipplant gehouden worden. De groei is namelijk erg langzaam en dus ideaal voor de kuip, wordt hij te groot dan is snoeien op iedere gewenste hoogte geen probleem. Het blad voelt wat leerachtig aan en is donkergroen van kleur, tevens is deze heester wintergroen.
Vanaf mei t/m augustus bloeit de Chileense lantaarnboom of struik met fel rode hangende bloemen die circa 3 cm groot worden. De Crinodendron hookerianum mag bij de liefhebber van bloemen niet missen. U mag de plant regelmatig licht bemesten vanaf april t/m september. Als u deze tropisch ogende kuipplant in een kuip wilt overwinteren dan het beste op een plaats boven het vriespunt en niet te donker. Vergeet geen water te geven in de winter, groenblijvende planten verdampen altijd water namelijk.
Indien in de volle grond geplant dan heeft de Crinodendron hookerianum graag wat humusrijke grond en in het najaar tegen de winter strooit u een laag turf rondom de plant.
Het is een groenblijvende plant die redelijk winterhard is en in ons klimaat desgewenst in de volle grond geplaatst kan worden. Wel bescherming aanbrengen vanaf strenge vorst, om het invriezen van de toppen en bladschade te verminderen.

INHOUD
co. 2l.
HOOGTE (CM)
30/+